lauantai 14. elokuuta 2010

Vinkki kodin raikkauden ylläpitämiseksi

Taas ihana, nokkela vinkki kaikille raikkaan ja tuoksuvan kodin ystäville. Tiedän että meitä on paljon!

Olemme perheen kanssa tässä ihmetelleet jo pitkään kummallista aromia, joka on leijaillut kotimme ilmatilassa kuin kutsumaton islantilainen tuhkapilvi. Monet kerrat kävimme läpi kaapit, roskikset, sohvan aluset ja muut paikat, jonne olisi voinut sattumalta jotakin jäädä mätänemään, mutta emme löytäneet mitään.

Tänään sitten aamusuihkun yhteydessä päätin kaapaista vessapaperilla suihkun lattiakaivon ritilään jääneet hiukset. Tällaisen naisellisen ja pitkähiuksisen naisen taloudessahan niitä sinne pääsee ihan muutamassakin päivässä kertymään jo aikamoinen määrä. Kävikin sitten niin, että nostaessani hiuksia tempaisin vahingossa irti koko ritilän, ja ohhoh, mitä sieltä paljastuikaan.

Aikamoinen köntti, arviolta tuollainen pienen sylikoiran tai aikuisen miehen pään kokoinen karvainen turjake oli päässyt kertymään viemärimme uumeniin. Kävin tietenkin noutamassa kumihanskat käteeni, jotta pystyin ottamaan sen ylös turvallisesti. Hieman kyllä puistatti, mutta tunsin itseni Indiana Jones -tyyppiseksi rohkeaksi argeologi-seikkailijattareksi siinä arkisella kaivauksellani. Ja kyllä valehtelematta voin sanoa, että aika monen vuoden kerrostumat, mielenkiintoisine sattumineen, sieltä löytyi. Ja mikä parasta, tämähän se juuri oli se hajun lähde.

Pakko mainita, että kyseessä on tietenkin kotimme edellisten asukkaiden jätökset. Itsehän en laiminlöisi viemärien puhdistusta näin pitkään, että tällaista pääsisi tapahtumaan. Mutta aikamoinen seikkailu kaiken kaikkiaan.
Niin ja se vinkki tietenkin oli, että puhdistakaa viemärinne säännöllisesti, ja muistakaa käyttää kumihanskoja!


Rakkain terveisin,

1 kommentti:

  1. No never forget those rubber gloves...And the good thing is they now come in all colours!

    VastaaPoista